fbpx

Retreat
Tusen och
en natt

Yoga & upplevelseresa till Marocko

– Våren 2024:  23 – 30 april, fullbokat
– Hösten 2024 – 22 – 29 oktober

Upplev Marocko på ett sätt du inte trodde var möjligt!

Vad sägs om att få uppleva soluppgång/solnedgång och stjärnhimlen i sanddynerna på den magiska platsen Merzouga Desert.

Läkande Yoga och meditation i sanddynorna. Njut av den magiska utsikten i Atlasbergen på 2260 meters höjd, bli hänförd av Rose valley och Todra Gorge, en ljuvlig biltur genom Sahara desert, upplev berber marknad och deras fantastiska traditioner, ett spännande besök i kristallgruvan Filon Duz samt Kem Kem mountain. Läs mer nedan + program.

Tillsammans med mig och våra fantastiska guider kommer ni att få vara med om upplevelser utöver det vanliga. Ni kan bara luta er tillbaka och låta oss ta hand om allt.
Vill du se och läsa mer om resan kan du också gå in på mitt instagramkonto @elinhjertqvist för att följa dag för dag vad gruppen fick uppleva. 

Varför jag valt att arrangera grupper & retreat just hit  till Marocko

Marocko resa

Mina egna erfarenheter

Jag har rest runt en hel del i världen men jag har aldrig någonstans upplevt den känslan och energin som jag gör i sanddynerna i Merzouga Desert.

När man befinner sig där i sanden så är det som att man blir ett med hela naturen och universum. Fantastisk healing och läkning utan att du behöver några verktyg. Även upplevelesen och alla dess vackra landskap du får uppleva i Marocko är något jag inte trodde va möjligt. 

Marocko resa

Marocko och öknen

När jag fann den magiska energin i öknen för första gången, så kände jag att detta måste fler människor få uppleva. En känsla som jag inte trodde var möjlig.

Även bilturen genom öknen och bergen med alla stopp man kan göra där är helt fantastisk. Jag har även rest runt själv i Marocko och har alltid känt mig trygg. Inga problem och man får alltid hjälp med de man behöver. Matkulturen i landet är också helt fantastisk. Vakna på morgonen och bli serverad färskt mynta te med marockanskt hembakat bröd. Till middag kan du vänta dig tex olika variationer av tajin och coscosrätter. Maten är väldigt smakrik men inte stark och det finns något för alla.

Marocko resa

Program för veckan

Tisdag
Upplever Marrakech tillsammans. Möjlighet för rolig shopping i Medina.
Natten spenderas på en vacker Riad i Medinan. 

Onsdag
Biltur genom Marocko från Marrakech med slutdestination vårt lyxcamp i Merzouga Desert. Du kommer att få se fantastiska landskap längs med vägen som man bara inte kan föreställa sig. Bland annat så kommer vi att köra genom Atlasbergen med ett stopp på högsta punkten 2260 meter. Fantastisk utsikt. Vi passerar stora plantage med olivträd, kör längs med Draa valley och få se alla tusentals daddelpalmer. Fortsätter sedan genom Sahara desert.
I lyxcampet där vi bor finns riktig toalett och dusch i varje tält/hus. Man bor tillsammans 2 och 2 och vi kommer att vara de enda gästerna där. 

Torsdag
Traditionell Marknad i Rissani. Stor lokal marknad där berber säljer och köper allt du bara kan tänka dig. Väldigt rolig shopping eller bara för att beskåda. Ett av mina favoritställen är ”Berber pharmacy”. Där kan man köpa och få berättat om alla olika örter, te och kryddor som de använder. Vad de är bra för osv.
Väl tillbaka på vårt camp finns möjlighet för yoga och meditation.
Kvällen – dans och trummor med berber runt elden.

Fredag
Heldag i vårt desertcamp!
Njut av vårt vackra boende.
Utforska sanddynerna och få uppleva de fantastiska energierna och känslan där.
Yoga, meditation, healing tillsammans med Elin.
På kvällen finns möjlighet att rida kamel ut i sanddynerna för att uppleva solnedgången tillsammans med Kamelerna. 

Lördag
Utflykt i bil 4×4 genom sanddynerna och ut i öknen. Vi kommer att besöka en nomad familj. Därefter ta oss till en gruva som heter Filon duz. Du kommer att kunna plocka dina egna bergkristaller och man kan även hitta rökkvarts, hematit och annan mineral. Det är en stor och säker gruva. Vill man inte gå in så kan man plocka bergkristaller även utanför gruvan. Vi fortsätter sedan till Kem Kem mountain för att hämta med oss av den röda sanden som bringar tur, samt uppleva de vackra landskapet och få se vart de gräver efter dinosauriefossiler. Under utflykten kommer vi att stanna för en mysig picknick tillsammans med våra chaufförer som förbereder en jättefin lunch till oss. 
Em/kväll tillbaka till campet för middag. 

Söndag
Lämnar vi Merzouga desert och påbörjar vår resa tillbaka. Vi spenderar natten i Todra gorge på ett vackert ställe med bergen som utsikt. På eftermiddagen tar vi oss ner till floden i Todra och upplever ett helt fantastiskt landskap med höga berg. Todra är även känt för sina vackra handvävda mattor så vi kommer att besöka ett av dessa kooperativ. 

Måndag
Fortsätter vår resa mot Marrakech. Vi kommer att stanna i Rose valley där de tillverkar allt rosenvatten. Vi stannar för studiebesök på ett stort kvinnokooperativ där de tillverkar rosenvatten och rosenolja. Vi kommer att få berättat för oss och se hela processen hur det går till. Finns också möjlighet att köpa med sig produkter därifrån om man vill.
Efter Rosevalley kommer vi att köra på ännu en fantastisk väg där det ligger 1001 gamla slott längs med vägen.
Väl tillbaka i Marrakech (kväll) går vi tillsammans till torget inuti Medinan och upplever atmosfären och alla olika grejer som finns där.
Sista natten spenderar vi på ett mysigt hotell i Marrakech.

Tisdag
Hemresa.

På varje boende bor vi 2 och 2 och det finns alltid egen toalett och dusch i varje rum. 
Varje kväll i campet finns också möjlighet att delta runt den öppna elden där Berbers spelar trummor tillsammans.

Information & Pris

Datum: 23 – 30 april, 2024 – fullbokad
22 – 29 Oktober 2024, plats finns

Flyg: Direktflyg från Köpenhamn (endast 4,5h).

Pris: 13.900 SEK
Priset är inklusive allt som all transfer i Marocko, alla måltider, alla boenden, alla aktiviteter.

Vad som ej ingår i priset: din egen dricka + middag/lunch i Marrakech första dagen. Din flygbiljett.

Marocko resa
Marocko resa

Bildgalleri – Marocko – Yogaretreat & upplevelseresa

Är du intresserad och vill veta mer eller boka?

Kontakta mig här!