fbpx

Stenar och kristaller

Betydelse och egenskaper av stenar & kristaller från A-Ö

Använd stenar och kristaller för att ta del av deras fantastiska energi samtidigt som de är otroligt vackra att både bära som smycke eller som dekoration i hemmet.
Kristallernas energi kan bland annat hjälpa oss med beskydd mot negativa energier, ge kraft och styrka, balansering av känslor, meditation, andlig och personlig utveckling, kontakt med änglar, balansera våra chakran mm. Vill du utveckla dig själv ännu mer inom Medial- & Personlig Utveckling så kan du läsa mer om denna distanskurs HÄR

Samtliga av presenterade stenar och kristaller nedan går att finna i Healing Crystals webbutik, med reservation för slutförsäljning.

Agat, egenskaper

Jordande och helande. Stärker självkänsla och självrespekt. Ger skydd, styrka, mod och handlingskraft. Hjälper dig övervinna osäkerhet. Gynnar kärlek och eliminerar negativa energier.

blå bandagat kalcedon

Agat blåband, egenskaper

Stärker självkänslan. Ger trygghet, lugnande och renar.Dämpar häftigt temperament. Ger mod att visa ditt sanna jag. Kylande effekt så kan dämpa feber. Bra till halsbesvär och meditation.

Blomster agat (flower agat), egenskaper

Denna fantastiska kristall hjälper dig att blomma ut i full blom – hjälper dig att växa och nå din fulla potential. Mönstren i själva kristallen påminner dig om att vi från början är ett frö som sedan blommar ut till en vacker blomma.
Energin är mjuk och feminin och den hjälper dig att uppfylla dina drömmar. Eftersom det är en kristall som vill hjälpa oss att växa och nå vår fulla potential så ger den också en passion och viljekraft till att följa och uppnå dina drömmar. Bra för företagare som vill nå dit dem vill.

Crazy Lace agat egenskaper

 Happy stone
Ger glädje och fint flöde. Lugn och öppnar ditt sinne. Positivitet, läkande, hjälp att fokusera.

botswana agat rosa

Agat botswana, egenskaper

Stärker självkänslan. Tar fram undanträngda känslor på ett mjukt sätt som inte skrämmer. Grundande och lugnande. Tröstar och hjälp mot depression. Hjälper dig att värdesätta dig själv. Fokus på lösningarna istället för problemen. Bra för rökare och de som vill sluta. Lyckosten. Hjälper dig att tänka positivt. Bra som drickessens för att balansera huden och vid bantning.
Rosa – Jag är älskad, trygg och balanserad

Akvamarin, egenskaper

Lyckosten som ger mod. Mäktig kärlekssten -mycket bra för relationer. Skyddande sten vid rädsla för vatten – bra att använda då du ska simma, dyka etc. Hjälper dig med kommunikationen och ökar din kontakt till ditt högre jag. Skyddar också din aura.
Bra sten att använda mot trötta, irriterande ögon, förkylning och eksem.

amazonit cuddle stone

Amazonit, egenskaper

Kvinnosten. Mycket lugnande och löser upp negativa energier. Lär oss säga ifrån och ställa krav. Bra i kontakt med myndigheter. ”Hoppets sten”. För in kärlek i ditt liv. Hjälper dig att se klart och ökar intuition och dina mediala förmågor. Skydd mot mikrovågor, tejpa fast på mobilen el vid dator.

Ametist, egenskaper

Är lugnande och stresslösande. Ametist är starkt beskyddande, har läkande och renande krafter. Den har en hög andlig vibration, ökar intuitionen och förstärker dina mediala förmågor. Vill du utveckla dig själv ännu mer inom medial och personlig utveckling så kan du läsa mer om detta här: DISTANSKURS MEDIAL- & PERSONLIG UTVECKLING Denna kristall är även bra vid meditation. Lägg under kudden vid sömnproblem eller mardrömmar. Tejpas i pannan vid huvudvärk

Ametrin, egenskaper

Kraftfull kombination av ametist och citrin. Rensar bort stress och spänningar i huvudet, lugnar sinnet. Hjälper dig att bearbeta och hela känslomässiga blockeringar – och hjälper dig förstå hur du kan använda dina erfarenheter på ett bra sätt. Hjälper dig att starta om på nytt.

Angelit, egenskaper

Angelit är fantastisk att använda när du vill jobba med de högre dimensionerna. Den stärker kontakten, hjälper dig att komma upp till de högre energierna och skickar energi.
Kan också använda den som ett skydds-totem.
Hjälper dig i medialt arbete. Framförallt i kommunikationen med guider, änglar och andra ljusvarelser.
Väldigt lugnande och rogivande så använd gärna vid meditation. Angelit har även fina balanserande egenskaper. Bra till halschakrat för att stärka och balansera kommunikationen men kan användas på alla chakran.

Andekvarts, kaktuskvarts egenskaper

En mycket speciell och andlig kristall. Väldigt värdefull som verktyg vid healing, meditation eller annat energi arbete.
Med denna kristall vid din sida kan du låta kristallens underbara helande energier flöda över till dig och ger dig insikter och välgång i ditt liv. Den ökar också din andlighet, lugnar och balanserar. Bra mot stress, ångest, rädsla och vid sorgearbete.
Hjälper dig att acceptera dig själv och tro på dig själv.
Ursprung: Sydafrika

Apofyllit, egenskaper

Har en mycket hög vibration. Höjer din andliga energi och hjälper dig släppa negativa tankemönster. Apofyllit kan även hjälpa dig att släppa stress, spänningar och ångest. Ger lugn inombords och är en mycket bra energihöjare i ett rum – ger lugn och trygghet till alla som vistas där.

trumlad grön aventurin

Aventurin, grön egenskaper

Positiv sten som ger framgång. Omvandlar negativt till positivt. Stärker ledaregenskaper och minskar ilska och irritation. Skyddar, tröstar och läker hjärtat. Äventyrssten, lyckosten. Öppnar energier som visar att allt är möjligt. Motiverar oss att prova nya vägar. Lugnar och balanserar. Tejpad på mobilen – skydd mot utsläppen. Dricka vid hudproblem.

Aventurin, röd egenskaper

Självsäkerhet och energi. Ger mod och styrka då vi är igång med nya projekt. Positiv sten som ger framgång. Påverkar vårt förhållande till pengar. Används vid illamående och mot stress.

Aqua Aura, egenskaper

Äkta Aqua Aura är Bergkristall med ett guldhölje som upphettas i en kammare så att guldatomerna smälter samman med bergkristallen. Detta är en mycket svår process som bara få klarar av.

Aqua Aura har en fantastisk hög vibration. Jag älskar att jobba med denna kristall. Den är väldigt bra i andligt arbete och hjälper dig att utveckla dina mediala förmågor. Framförallt jobbar den väldigt bra vid kanalisering – öppnar upp för kommunikationen med de högra dimensionerna. Den ger mycket bra effekt vid all slags meditation och hjälper till att öppna upp de stängda dörrarna. Vid healing är Aqua Aura också fantastisk att jobba med – Man kan använda den till att balansera våra chakran, rena och läka vår aura. Den har också en skyddande och lugnande effekt.
Den hjälper dig att frigöra stress och negativa tankar.
Aqua Aura hjälper dig också att finna din inre sanning – hjälper dig att finna vem du är och vad du vill göra här i livet.
Stimulerar och balanserar halschakrat vilket hjälper dig med all slags kommunikation.

Bergkristall, egenskaper

Kraftfull, ger mod och uthållighet. Löser upp energiblockeringar och ger klarhet och insikt. Innehåller alla färger. Renar, helar, balanserar och tar bort negativa energier. Mycket bra tillsammans med andra stenar då bergskristallen förstärker andra stenars energier. Använd alltid bergskristall i drickessens tillsammans med annan önskad sten. Lägg på 3:e ögat om du har ”cement i huvudet”

Bojistenar, egenskaper

Boji stenar har väldigt helande och kraftfulla egenskaper. De är jordande och i par så är de balanserande och jobbar med alla våra chakran. Samt även löser upp blockeringar.

Bojistenarna representerar yin&yang, alltså det kvinnliga och det manliga energierna. Den släta representerar de kvinnliga och den grövre representerar de manliga energierna.

Bornit, Påfågelsten, egenskaper

Lyckosten! För in lycka och glädje i ditt liv samt Skyddar mot negativitet. Hjälper dig att fatta rätt beslut så att du kommer på rätt väg framåt i livet. Påfågelstenens budskap till dig är att kunna njuta av livet.
Chakra: Alla

Celestin, änglasten egenskaper

Direktlänk till din ljusguide och din skyddsängel. Ökar din kanaliseringsförmåga och hjälper dig i ditt andliga arbete. (snabbstartar andlig utveckling) Ger även hopp, LUGN, harmoni och inre frid. Hjälper dig att slå av på takten. Bra i familjer där man ska acceptera nya familjemedlemmar. Stärker hjärtats renhet och för med sig tur. Helar auran. Lindrar huvudverk. Bra healande sten som löser upp smärta och ger kärlek.

Citrin, egenskaper

Rensar jobbiga tankar och håller sinnet klart. Tar bort negativ energi och renar kroppens Chakran. Öppnar inutitonen. Ger glädje, inre lugn, kreativitet, stärker koncentrationen. Motverka kronisk trötthet. Bra vid astma och inlärning. Mkt bra stresslösare. Lägg i sängen vid sömnproblem. Bra om du vill avgifta kroppen.

Falköga, egenskaper

Hjälper dig att rensa dina tankar och ger klara tankar och information – vilket gör att du lättare känner hur du bör/inte bör agera i vissa situationer. Omvandlar negativ energi till positiv energi. Ökar din visualiseringsförmåga samt din intuition och mediala förmågor. Hjälper dig att förvekliga det du vill genom att bl.a ge mod och lösa negativa tankemönster.
Chakra: Rot, tredje ögat, krona

Fuchsit, egenskaper

Det finns en perfekt varelse i varje människa! Ger känsla av nytt liv, nya idéer, motivation. Lugnande (så bra sten om du är överaktiv). Ger glädje och skratt. Drar till sig tur till ditt liv – så önska dig något. Bra vid spänningar i kroppen. Hjälper till vid återhämtning efter sjukdom – framförallt genom att stärka viljan av att bli frisk.

Förstenat trä

Förstenat trä egenskaper

Stabiliserar och jordar dina känslor. Hjälper dig att tro på dig själv. Ger harmoni, lugnar, skyddar, styrka, ro och grundning. Stärker din kontakt med natur och moder jord. Bra vid ryggvärk.

Grön Fluorit, egenskaper

Grön Fluorit har många fina egenskaper och är fantastisk att ha i ett rum för att skapa harmoni och balans. Den har en lugn och stabil energi som hjälper dig att få ordning på kaos och istället föra in lugn och harmoni i ditt liv.
Grön Fluorit jobbar med ditt hjärta och hjälper dig att släppa känslomässiga sår. Både från tidigare och de som är nu.
Den ger dig mod och kreativitet att våga utforska nya idéer. Grön Fluorit rensar också bort negativ energi.

Golden Healer, egenskaper

Golden Healer är en kvartskristall med järnoxid som ger den de gula nyanserna. De kan variera mycket i färgnyans. Flera av dessa som jag fått tag på är också Golden rutilkvarts. Vilket innebär att denna golden healer är rutilkvarts med järnoxid.
De inneslutna rutilnålarna i dessa golden healer förstärker energin i kristallen.
Golden Healer är en väldigt kraftfull healingkristall. Detta för att den har en väldigt hög vibration som gör att du kommer upp i de högre dimensionerna, vilket gör att andlig kommunikation och healing förstärks.
Golden Healer sprider sitt vita ljus igenom hela din kropp och den rensar då obalanser och blockeringar.

Granat (Almandin) egenskaper

Ger energi, ökar vår kreativitet, vilja, styrka och framgång. Stimulerar passion och sexualitet – hjälper dig att återuppta passion i förhållandet – öppnar ditt hjärta för sann kärlek. Stärker auran och balanserar yin och yang.

Guldobsidian egenskaper

En beskyddande sten som också hjälper dig att dra till dig det positiva och hälsosamma, samtidigt som den stöter bort och avvisar det negativa. Väcker lust och glädje.
Samlar dina tankar och hjälper dig att fokusera på dig själv mer i de lägen det behövs.
Chakra: Rot, navel, solarplaxus & krona

Heliotrop (blodsten) egenskaper

Ger mod och tar bort ängslan. Stärker beslutsamhet. Jordande. Har beskyddande och helande egenskaper. Är blodstillande och kan användas vid alla sorters blödningar. ”Pengasten” – drar till sig pengar om den läggs i plånboken eller kassan.
Mycket bra för hälsan. Hjälper immunförsvaret vid infektioner.

Herkimer Diamant, egenskaper

Herkimerdiamant är en speciell och kraftfull kvartskristall. Den är alltid dubbelterminerad med 18 sidor (6 st vid varje spets + 6 i mitten). Endast de Herkimers som hittas vid Herkimer County, New York, USA får kallas HerkimerDiamant. 
Herkimers är ofta små men trots sin storlek så har de en kraftfull energi. Dess ljus är väldigt starkt och den har en hög andlig vibration som hjälper dig att komma upp och i de högre dimensionerna. Bra hjälp vid mediatition och när du vill kommunicera med guider och änglar
Herkimers ger också väldigt mycket healing, och då framförallt till hjärtat för att ge känslomässig läkning. 

Hematit egenskaper

Jordande, ger kraft, säkerhet, mod och målmedvetenhet. Skyddssten. Sorterar dina tankar och ger lugn. Balanserar energier och känslor. Lägg stenen på svårläkta sår eller för att stoppa blödning. Bra vid menssmärtor. Lägg under kudden för att somna lättare. Lägg ej i vatten – rostar.

Hematoid, egenskaper

Hematoid är en kombination av kvarts och hematit (hematit = järnoxid). Den röda till rosa inklusionen är spår från hematiten som finns inuti kvartskristallen (Bergkristallen). 
Golden Healer är ett namn som vissa använder till både denna kristall och till den kristall som är mer gul till orange. Båda är en blandning av kvarts och järn. 

Kristallen har egenskaper från dem båda. Den har hematitens lugnande och stabila energier som hjälper dig att hålla fötterna på jorden. Samtidigt som den har Bergkristallens höga frekvenser som hjälper dig med andligt arbete i alla dimensioner, ger också fin kraftfull healing och läkning. Så denna kristall ger en balans både uppåt och neråt.

Jaspis egenskaper

Lugn och helhet. Ger skydd och jordar energier och kroppen. Ger mod att ta itu med problem och hjälper dig att vara ärlig mot dig själv. Rensar bort elektromagnetiska utsläpp och andra föroreningar.

Kalcit, blå egenskaper

Kanaliseringssten. Avkylande. Hjälper dig att slippa undan från inre motstridiga känslor. Lugnande. Bra vid huvudverk, spänningar, feber, halsbesvär och astma. Bra att använda till hyperaktiva barn.

Kalcit, grön egenskaper

Hjärtsten – hjälper dig att ta fram vad som finns i hjärtat. Harmoni och balans. Hjälper till med din inre utveckling och växande. Mycket andlig sten. Om man har Kalcit i ett rum så rengör det rummets energier och förstärker din energi. Bra mot eksem och pollenallergi. Även rå kan läggas i vatten och drickas. Bra till barn som har det svårt i skolan.

gul kalcit råsten

Kalcit, gul egenskaper

Ger glädje, spontanitet och självsäkerhet. Motverkar stress och rädsla. Löser upp blockeringar i solarplexus. Ger kraft att förverkliga våra mål. Utrensande. Balanserar yin och yang. Lägg på knäna – om du känner att något stoppar och att du inte kommer vidare.

hjärta rosa kalcit

Kalcit, rosa egenskaper

Rosa Kalcit jobbar mycket med känslomässig läkning. Hjälper dig att läka, få ett flöde igen mellan alla dina chakran och hjälp att släppa det gamla.
Det är en lugnande sten med mycket healing och kan med fördel användas vid meditation för att ansluta till kärlekens energi och kommunikation med änglarna.

Karneol egenskaper

Skänker livskraft och stabilitet. Löser upp osäkerhet och gör en inre förändring möjlig. Jordar och förankrar dig. Avlägsnar rädsla inför döden.  Ger mod och framgång i affärslivet. Stärker familjesammanhållning. Bra vid menssmärtor, depression och vid sexuell obalans.

Krysopras egenskaper

Dämpar stress, löser upp emotionella blockeringar, förhindra mardrömmar (speciellt hos barn). Bra för avslappning och lugn sömn. Avskärmar oss från destruktiva mönster. Bra vid meditation.

labradorit cuddle stone

Labradorit

Beskyddande, ger styrka och uthållighet. Hjälper dig att hämta kraft inifrån. Tar bort oönskade energier och energiläckage.
Stimulerar intuitionen och stärker tron på dig själv. Lugnar, men stimulerar också fantasin och din kreativa sida.
CHAKRA: Hjärta och 3:e ögat

Landskapsjaspis egenskaper

För upp dolda känslor och tankar till ytan. Skänker harmoni och ger tröst. Dämpar rädsla. Stärker immunförsvaret och renar njurarna.

Lapis Lazuli egenskaper

Ökar dina mediala förmågor. Renar sinnet, ger styrka och stärker självförtroendet. Hjälper dig med kommunikationen och att hålla koncentrationen. Motverkar även stress, oro, rastlöshet och blyghet.  Hjälper dig att släppa gamla mönster och omvandla negativt till positivt. Ger kärlek till förhållandet. Lugnande sten. Bra för barn med någon form av aspergers, autism. Mycket andlig sten, väcker din andlighet. Bra vid meditation och tidigare liv regressioner.
Stärker immunförsvaret och bra vid spänningstillstånd. Mycket bra vid migränhuvudverk – drar ut huvudverken. Även bra vid ögonbesvär.

Laserstav egenskaper

KRAFTFULL Kristall med mycket energi.
Ger ett starkt beskydd, men används med försiktighet. Du riktar den & skickar energi till en viss plats eller område på kroppen som en laserstav. Avlägsnar dåliga tankemönster/attityder & blockeringar. CHAKRAN: Alla

Leopardjaspis egenskaper

Lindrar depression, skuldkänslor, ångest och svartsjuka. Löser upp våra inre blockeringar. Skyddar mot negativitet.

Lepidolit egenskaper

Stärker din tilltro till livet – känslomässig healare. Hjälper dig att förändra gamla negativa mönster och tankar. Hjälper dig att tro på att allt kommer att bli till det bästa! Balanserande och lugnande för ditt inre. Förbättrar kommunikationen med dina andliga guider. Bra vid meditation. Mycket bra vid stress och depression. Sägs även vara bra vid ledproblem, ischias, stärka immunförstavet och lindra sömnproblem.

Litium kvarts egenskaper

En kraftfull kristall men med en mycket lugnande energi. Vibrationen på denna kristall hjälper dig med stress, depression, ångest och ger utrymme för läkning både fysiskt och själsligt. Väldigt bra kristall att använda vid meditation för att öka djupet på din resa. Den hjälper till vid andlig tillväxt och med kommunikationen till de högre dimensionerna. Håll kristallen i din han och känn hur energin börjar strömma igenom hela din kropp.
Den balanserar hela ditt väsen och fyller på med harmonisk, läkande och balanserande energi. Denna kristall är också skyddande och bra vid sömnsvårigheter.

Malakit egenskaper

Mycket kraftfull sten med kraftfulla energier. Mycket skyddande och väldigt bra i helande av känslor. Läkande och smärtlindrande. Äventyrlig. Neutraliserar negativ energi. Ger god lycka, glädje, välgång, befriar känslomässiga blockeringar. Balanserar. Visar vad som blockerar din andliga tillväxt. Skyddar mot strålning och elektromagnetiska föroreningar. Underlättar vid barnafödande och lindrar menssmärtor. Lägg ej i vatten som drickessens.

Moldavit, egenskaper

Moldavit är en unik mineral som bildades vid ett meteoritnedslag i Teckien för ca 15 miljoner år sedan. Det var reaktionen från meteorit nedslaget som behövdes för att kunna bilda denna mineral.
För de känsliga själar som kanske känner att ”de inte hör hemma här på jorden” är Moldavit en jättefin kristall till. Den hjälper dem till att anpassa sig här på jorden, ”att inte känna hemlängtan” och att finna sitt syfte med att vara här i denna inkarnation. 
Moldaviten hjälper oss att läka och balansera hjärtat. Den förstärker mediala förmågor och underlättar vid kommunikation till de högre dimensionerna. 

Morganit egenskaper

Drar till sig och bevarar kärlek. Hjälper dig att finna och bevara kärleken i dig själv. Skapar utrymme till att njuta av livet och att leva. Bearbetar fördomar och öppnar hjärtat så att det kan ta emot villkorslös kärlek och healing.

Mossagat egenskaper

Ger en bra jordförbindelse. Stärker viljan och ger mod. Löser upp blockeringar och rädsla. Förbättrar självkänslan och bra vid en ny början. Helar hjärtat och står för inre växt. Har starka band till naturen – lägg i vattenkannan (tillsammans m. bergskristall) för att öka växtkraften. Kan lindra feber och hjälper till vid rökavvänjning.

Månsten egenskaper

Kvinnlig sten. Ökar förmågan att fokusera på din livsväg. Hjälper dig att se verkligheten. Har en stark effekt att kunna lugna och stabilisera känslor. Hjälper dig att förstärka övernaturliga förmågor och stärker andlig utveckling. Bra vid klimakteriet, menssmärtor, PMS, graviditet, befruktning, barnafödande, amning.

New Jade

Mjuk fin energi, hjälp balansera känslor, hjärtchakrat, positiv sten, bra vid meditation, hjälper oss fylla på med energi och kontakten med naturen.

Obsidian svart egenskaper

Obsidian är en bergart som kallas vulkaniskt glas = Bildats av lava som stelnat hastigt.
Kraftfull kristall som är väldigt beskyddande, renar din aura och skyddar dig mot negativa energier. Bra att använda vid tex tidigare liv healing då den är väldigt jordande samt hjälper till att lösa blockeringar som kan sitta sen tidigare liv.

Onyx egenskaper

Skänker livsglädje och styrka. Ger bättre kontroll över känslor. Hjälper dig att tro på dig själv och underlättar inlärning. Onyx påstås innehålla minnen av sådant som hänt bäraren. Så kan användas till psykometri och berätta historien. Mycket bra i arbete med att läka skador och trauman från tidigare liv som påverkar oss i nuvarande liv. Stärker hår, hud och naglar. Skapar balans mellan maskulina och feminina sidor. Skyddande.

Opal, rosa egenskaper

Hjälper dig att släppa hämningar och njuta av livet. Tar fram dina känslor och fyller dig med kärlek till livet. Hjälper dig med sexuella blockeringar. Hjälper dig att leva här och nu. Bra vid healing, lindrar torrhet och hudirritation. Bra för skrämda djur. Det man ger ut får man tillbaka – gäller både negativt och positivt.

grön opal cuddle stone

Opal, Grön egenskaper

Grön Opal är hjärtats sten! Den hjälper dig att läka hjärtesorg, trauma, balansera känslomässiga obalanser. Den Gröna Opalen med dess lugna harmoniska och kärleksfull healing hjälper dig att läka hjärtat och komma på fötter igen. Den motiverar dig till att fortsätta kämpa framåt, hitta din inre styrka och påminner oss om att njuta av det som finns runtomkring oss. <3
Håll i din gröna opal för att ta del av dess lugnande energi. Använd den också med fördel vid meditation för att lugna och dämpa dina känslor.

Peridot egenskaper

Beskyddar auran. Minskar stress och stärker självförtroende. Hjälper dig att ta ansvar för ditt eget liv. Kan förbättra besvärliga förhållanden. Löser upp negativa mönster och gammalt bagage så du kan gå vidare och förändra som sedan leder dig till det du önskar uppnå.

Polykrom Jaspis egenskaper

Polykrom Jaspis kommer från en ganska så nyupptäckt fyndighet i Madagaskar. Ett annat namn för Polykrom Jaspis är Ökenjaspis.
Den förekommer i flera olika färger med vackra unika mönster i jordiska färger. Polykrom Jaspis är starkt kopplat till eld-elementet och dess energier ger dig överflöd att energi, passion och kreativitet. Den hjälper dig att komma vidare in i nästa fas efter en väldigt tuff period i ditt liv. Hjälper dig att se framåt och hitta nya vägar. Detta med hjälp av moder jord som Polykrom Jaspis har en väldigt stark koppling till. Den ger dig också mod, beslutsamhet och hjälp till att tro på dig själv.

Picassosten egenskaper

Mycket igångsättande med glädje. En sten för den som brinner för något, som har visioner. Ger dig styrka att klara av förändringar. Stärker din intuition och din kreativitet. Hjälper oss att hålla kvar fokus på det som är viktigt. Samtliga chakran.

Prehnit egenskaper

Denna vackra sten hjälper dig att, med ditt hjärta välja rätt väg framåt. Den hjälper dig att koppla ihop ditt hjärta med din sanna vilja och på så sätt uppnå det du vill. Den ger dig lycka, lugn och harmoni.
Även en mycket andlig sten som bland annat hjälper dig att komma upp i de högre vibrationerna för att enklare kommunicera med änglar och andra ljusvarelser. Stärker dina mediala förmågor och mycket bra sten att använda vid meditation.
Chakra: Alla, men främst hjärta och solarplexus

Pyrit egenskaper

Jordande, löser blockeringar och ger kraftfullt skydd mot negativa energier. Stimulerar intelligens, minnet och ger mental stabilitet. Gynnar kreativitet och medial utveckling. Ger dig mod att visa vem du är. Drar till sig tur, överflöd och framgång. Bra vid astma, nervositet, förstoppning och stamning.

Que - Sera egenskaper

Stenen som med sin unika sammansättning har ALLT och gör allt! Läkande, lugnande, jordande – samtidigt som den ger energi, öppnar upp och ger ljus. Hjälp mot stress och hjälper en att se det ljusa och vad man vill göra just nu.

Rhodokrosit egenskaper

Ger klarhet och mod att se verkligheten som den är. Bra vid känslomässiga obalanser, infektioner, andningsbesvär och spänningar. Drar försiktigt fram smärtsamma undanträngda känslor till ytan – ser till att de blir erkända för att sedan lösas upp. Bra vid tidigare liv regression. 

rosa petalit pink petalite

Rosa Petalit - "änglarnas sten", egenskaper

Denna sten är jättefin att använda vid meditation, kommunikation med änglar och andra ljusvarelser samt vid annat andligt energiarbete. Rosa Petalit hjälper dig att förbli jordad under andligt arbete, samt ger dig beskydd. Du kan också med fördel använda Rosa Petalit under meditation för att ta del av dess varma kärleksfulla healingenergi. Vid kommunikation med änglar och våra guider stärker den kanalen och för ner änglarnas kärleksfulla energi till dig. 
Den har en mycket lugnande energi som hjälper oss att lugna orolig energi i den fysiska kroppen som oro, ångest och stress.. 
Stärker och beskyddar vid andlig utveckling. 

tarotkort tarotkurs

Rhodonit

Upptäcka och utveckla dolda talanger. Lycka! Medkänsla, kärlek, läkande, ge självförtroende och självkänsla,

Rosenkvarts egenskaper

KÄRLEKSSTEN! Ger trygghet och förlåtande. Harmoni och balans. Hjälper oss att lösa upp gamla mönster och ge plats för nya positiva. Lär dig att älska dig själv och för in kärlek i ditt liv. Mycket bra mot strålning. Ont i bihålorna – massera där med en rosenkvarts.

Rubin-Fuchsit (fuchsit med rubiner) egenskaper

Fuchsit
Det finns en perfekt varelse i varje människa! Ger känsla av nytt liv, nya idéer, motivation. Lugnande (så bra sten om du är överaktiv). Ger glädje och skratt. Drar till sig tur till ditt liv – så önska dig något. Bra vid spänningar i kroppen.

Rubin –
Starkt jordande och ger skydd. Stärker din inre energi. Fyller dig med gudomlig kärlek och kan hjälpa dig i jakten på kärleken. Drar till sig lycka och hjälper dig på din väg framåt.

Denna kombination gör Rubin-fuchsiten extra värdefull. Den är ett mycket bra redskap vid healing, kristallterapi och massage – Fuchsit kan ge information, är avslappnande och reducerar stress medan rubinen är energigivande och kan ta bort blockeringar. Bägge jobbar med vårt hjärtchakra.

 

Rutilkvarts egenskaper

Balanserande sten. Hjälper dig att tro på dig själv. Är förlåtande och hjälper dig att släppa det förflutna. Löser upp rädsla och ilska. Renar auran och är bra vid andlig utveckling. Bra vid utmattning och energibrist. Skyddar mot strålning och stärker ditt immunförsvar.

Röd Jaspis egenskaper

Dämpar stress och hjälper dig att ta en sak i taget. Beskyddande och ger fysisk styrka. Ger insikt i svåra situationer. Lägg under kudden så hjälper den dig att minnas dina drömmar. Chakra: Rot

Rökkvarts egenskaper

Det finns alltid ljus bortom mörkret! Rökkvarts Jordar, renar och beskyddar. Letar upp negativ energi och tar bort dem. Rökkvarts skyddar mot otur och håller ont borta. Rökkvarts är bra mot knutar, smärta och spänningar i lemmar och muskler. Lindrar depressioner och hjälper vid rökavvänjning. Rökkvarts ger mycket bra skydd för hemmet – lägg över dörröppning som skydd. Bra för att rensa bort tunga energier från hus.

Selenit egenskaper

Allmänt stärkande. En stor bit selenit i huset ger en fridfull och trygg atmosfär. Går rakt på sak. Förstärker och laddar upp andra stenar. Öppnar kronchakran, bra vid meditation och andligt arbete. Lugn sten och ger frid. Hjälper dig att lösa problem. Tar bort förvirring och hjälper dig att se helheten. Stabiliserar känslor. Bra vid amning.

Shiva Lingam egenskaper

Indisk helig sten som symboliserar Shiva samt fruktbarhetssymbol. Denna sten är naturligt slipad och formad och hittas endast vid den heliga floden Narmada i Indien. Varje sten har sitt egna heliga märke.
Den ovala formen representerar maskulin energi och kunskap. Markeringarna representerar den kvinnliga energin, intuition och vishet – den harmoniska balansen mellan kvinna/man i denna sten hjälper dig att finna sann sinnesfrid och våga leva fullt ut.
Den är väldigt kraftfull för fertiliteten och sexlusten, både vad gäller fysisk njutning och ta fram de passionerade känslorna. Den tar fram kärleksenergin i relationer samt även för att skapa nya.
Chakra: rot, navel, hjärta

Snöflingeobsidian egenskaper

Grundande. För in ljus i mörkret så vi kan se livet och kärleken. Balanserar och löser upp blockeringar. Bra sten om man har mycket inom sig som behöver komma ut. Bra vid öronproblem.

Stjärn Jaspis egenskaper

Stjärnjaspis

Skyddande och jordande, hjälp vända negativt till positivt, rensa tankar, känslomässig läkande.

svart månsten cuddlestone

Svart Opal egenskaper

Skyddande och beskydd mot negativa energier. Jordnade, hjälp att komma vidare, hjälp att erövra sina rädslor, självförtroende.

Sodalit egenskaper

Lugnar sinnet och stärker självkänslan. Stärker koncentration och uthållighet. Stimulerar kreativitet och stödjer vänskap. Ger känslomässig balans. Stärker intuitionen och fördjupar meditation. Tar bort elektromagnetiska föroreningar vid placering på tex en dator. Bra vid halsproblem och huvudverk. Manlig sten så bra tillsammans med amazonit – Balans mellan inre kvinna och man.

Tigeröga egenskaper

Mycket jordande sten. Ger lugn och självförtroende och hjälper dig att se klart. Ger tilltro till din inre styrka och ökar ditt mod att fortsätta. Hjälper dig att lösa inre konflikter. Tigeröga hjälper dig även att upptäcka dina talanger och förmågor.

Super Seven egenskaper

Denna unika Kristall, super seven (också kallad melodi stone) kommer från ursprungsgruvan Espirito Santo i södra Brasilien. Det är ifrån denna gruva som super seven härstammar ifrån.
Denna fantastiska kristall innehåller hela 7 olika kristaller i samma sten. Dessa är: Ametist, bergkristall, rökkvarts, cacoxenite, rutilkvarts, götit & lepidocrocite.
Super Seven har egenskaper och healingförmågor från alla dessa 7 kristaller vilket gör att den är väldigt kraftfull och har en  stark hög vibration. Den healar på alla nivåer, ökar din andliga medvetenhet till de du önskar. Den ökar vibrationerna mot det gudomliga till en helt ny nivå. Samtidigt som den har många jordande egenskaper. Denna kristall hjälper dig att utveckla din medialitet till nästa nivå.

Tangerin kvarts egenskaper

Ursprung: Minas Gerais, Brasilien. Tillhör kvartsfamiljen. Färgen kan variera i olika nyanser av röd, orange och gult.
Tangerin kvarts jobbar väldigt djupt med att läka och släppa det förflutna för att istället hitta modet och kreativiteten till att vilja fortsätta framåt i livet. Även en hjälp i tankarna att kunna släppa det gamla, släppa på skuld, oro & ångest för att istället hitta balans & våga fokusera framåt. Den hjälper dig att tro på dig själv och ger dig den inre vägledning som du behöver för att komma framåt på din väg.
Vid meditation hjälper den dig att fokusera dina tankar.
En bra kristall om du behöver ”en spark där bak” för att få energi och komma igång 

Topas, blå egenskaper

Symbol för lycka och hopp. Hjälper dig att finna ditt sanna jag genom att göra dig mer medveten om dina tankar, känslor och handlingar. Ger dig styrka att uttrycka dina inre känslor. Hjälper dig att släppa på spänningar och istället ta fram glädje och lycka. Uppmuntrar dig till att leva i nuet. Ger en lugnande verkan och hjälper dig att uttrycka dig verbalt. Bra att bära för den som arbetar under stress.
Även bra att använda vid migrän, hosta och förkylning.

Turitella agat egenskaper

Mycket grundande som ger kontakt med jordenergin. Hjälper oss att komma ner med fötterna på jorden om vi är mycket ”uppe i det blå”. Gör det lättare för dig att påbörja något nytt, ger mod. Beskyddar när man arbetar med andlig utveckling.

Turmalin, svart egenskaper

Turmalin ger kraft, styrka och självförtroende. Mod att stå på egna ben. Den skyddar mot negativ energi och minskar rädslor. Renar och balanserar samtliga chakran och bildar en sköld runt kroppen. Turmalin är en balanserande sten som också löser upp spänningar och stress. Den omvandlar negativa tankar till positiva. Bra för växter och trädgård – hålla ohyra borta. Absorberar UV-strålar, skyddar mot mobiltelefon, strålning och elektromagnetiska föroreningar. Ger skydd under ritualer.

Turmalin, Rosa (Rubelit) egenskaper

Älskar energierna i denna kristall!
Rosa Turmalin står för glädje, lycka, harmoni och kärlek! Starka kärleksfulla & positiva energier som för in kärlek i ditt liv. Känslomässig healare! Att bära Rosa Turmalin som smycke hjälper dig att hålla din kärlek och energi i din aura och gör den ljus och stark. Den hjälper dig att få tillbaka passionen i ditt liv och även mycket bra för att lugna vid stress. Återigen mycket bra känslomässig healare!

(Oktobers månadssten)   healingcrystals.se

aura kristaller

Änglakvarts egenskaper

Högfrekvent och Högvibrarande sten som hjälper dig i andligt arbete. Kanalisering, intuition, kommunikation med våra guider och änglar.
 Helande på alla nivåer, hjälper oss att släppa taget av det som inte längre tjänar oss något gott, skydd mot negativitet, positiva energier, förstärker andra kristallers läkande egenskaper.